Сърбия ни каза да анулираме признаването на Косово

07:25, 29 ное 19 / Политика 25 1868 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сръбският министър отговарящ за иновациите и технологичното развитие Ненад Попович призова "правителството на България да преразгледа решението си за признаване на лъжливата държава Косово".

Това стана по време на официалната среща на Попович с министъра на икономиката Емил Караниколов. Двама участваха в Третата сесия на смесената Българо-сръбска междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество в София. Попович дори поиска "Караниколов да предаде това послание на колегите си от правителството".

Руският посланик в Сърбия: Шпионската афера е натиск върху Сърбия да се откаже от Русия

"Ще използвам тази възможност да предадете на Вашето правителство, така както правят много държави и то да преразгледа признаването на лъжливата държава Косово. Ние сме дълбоко убедени, че нарушаването на международното право при което се стига до създаването на подобно нещо на Балканите, не е в полза на мира и икономическото развитие", каза още Попович, чието изказване бе разпространено от държавната агенция в Белград Танюг.

Нова провокация на Дрецун: Захариева не може да дава уроци на един депутат от сръбския парламент

Според Попович "Косово е неделима част от Сърбия, съгласно резолюция 1244 на СС на ООН и съгласно Конституцията на Сърбия". "През 2008 г. българското правителство призна т.нар. независимост на лъжливата държава Косово. Извършеното от косовските албанци и тяхното решение да обявят лъжлива независимост бе нелегално и в противоречие с международното право. Днес много държави по света разбират този факт и през последните 2 години 17 държави са оттеглили признаването на тази лъжлива държава", каза още Попович. Според Танюг "Караниколов е обещал да предаде това послание на колегите си в правителството и добавил, че страната ни разбира "тяхната болка". "България е една от страните, която ви разбира, защото и нашата страна в миналото е била разделена поради политически и други причини. Много добре осъзнаваме какво означава да ви разделят от вашите братя и и сестри", казал още Емил Караниколов.

Захариева: София ще привика сръбския посланик за обяснение

Косово обяви независимост през февруари 2008г. До момента над 100 държави, включително и България са признали независимостта на Косово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама