Руският посланик в Сърбия: Шпионската афера е натиск върху Сърбия да се откаже от Русия

11:20, 23 ное 19 / Свят 25 2337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският посланик в Сърбия Александър Бокан Харченко заяви по повод аферата с шпионажа, че никакви "скандални истории" не могат да навредят на отношенията между Сърбия и Русия, както и че не всички в света са доволни от тяхното сътрудничество и това е вид провокация Сърбия да се откаже от него.

"Най-важното в цялата тази история е, че сега нашите двустранни отношения и приятелство между Сърбия и Русия са стабилни. Те са солидни, смислени, с такава перспектива и дълбочина, че никакви скандални истории или предполагаемо вербуване на сръбски от руски военен не може да навреди на нашите отношения", заяви Харченко пред РТС.

Той заяви, че често в навечерието на значими срещи на високо ниво "е имало някакви провокации, някакъв скандал".

Нова провокация на Дрецун: Захариева не може да дава уроци на един депутат от сръбския парламент

Както добави посланикът, той е „свикнал“. "Независимо от това, продължават подобни провокации", каза той. Според него най-важният въпрос за гражданите е дали няма да има вреда върху отношенията между двете страни и добави, че няма да има вреда, съобщава Бета.

За него недоволството от сътрудничеството между Сърбия и Русия, нивото му, обема, съдържанието, може би е най-очевидно във военно-техническата сфера.

"Има призив Белград да се откаже от всякакъв вид сътрудничество с Русия", каза Харченко.

Той също така заяви, че не разбира защо военно-техническото сътрудничество силно дразни другите съюзници на Сърбия, региона или дори някои други.

Според него Русия предлага най-доброто по отношение на цена на оръжията, качеството, умереността и „затова в пазарния смисъл руският продукт съответства на Сърбия“. Както каза той, Русия "няма нищо против" да каже, че притеснява някоя суверенна страна да търгува с друга държава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама