Среща пред обектива на международната политика

00:50, 26 ное 19 / Политика 25 4134 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Посещението на премиера Борисов във Вашингтон до момента преминава динамично, като министър-председателят произвежда новина на всеки кръгъл час. Размяната на делови реплики може да остане в историята на новинарските архиви, решенията, съветите и хвалбите - само в рамките на дипломатичния тон, вероятно ще отшумят след силното си ехо в медиите, но ето как обективите запомниха историческата визита:

Правителственият самолет кацна във Вашингтон. Освен министър-председателят, в него бяха вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов. 

С 21 топовни салюта бе посрещнат българският министър-председател Бойко Борисов и водената от него делегация в Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“, щата Вирджиния. Под звуците на химните на България и САЩ Борисов поднесе венец на Мемориала

Българският министър-председател изрази удовлетворение от установения устойчив политически диалог на всички равнища и изрази увереност, че по-нататъшното му активизиране ще има ползи и за двете държави.

 

Стратегическото партньорство между България и САЩ никога не е било по-задълбочено.

 

Министър-председателят Бойко Борисов пише в Книгата за гости на Белия дом.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама