Каракачанов: Менда Стоянова се е объркала кой е направил предложението за болничните

10:50, 16 ное 19 / Политика 25 1267 Topnovini
1

Менда Стоянова се е объркала кой е направил предложението за болничните, каза вицепремиерът Красимир Каракачанов в предаването „Тази събота” по bTV.

Няма да ни плащат първия ден от болничния

„Имахме други предложения – като това минималната пенсия да стане 250 лв., второто – три поредни години ще се отделят по 70 млн. лева всяка година за изграждане на нови детски градини. Трето – таксите за детските градини от 4 г. възраст на децата нагоре, на хората със средни и ниски доходи, ще отпаднат. Това е важното, което трябваше да се отбележи”, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Ще бъда деликатен и ще кажа, че Менда Стоянова се е объркала, коментира още вицепремиерът. „Може би не е разбрала”, добави той.

„3 пъти повече болнични има в двата дни преди Великден. Искате да отречете, че се сливат болнични с празници”, попита Каракачанов.

„2013 година всички болнични дни, които са издадени са над 8 млн., а 2018 година са над 18 милиона. Кажете ми, при намаляващо население, дали пък сме два пъти и половина по-болни? Видно е, че тук има злоупотреба. Факт е, че това се обсъжда със статистиката, практиката всички я знаем. Чудим се за какво да се заядем, но има злоупотреби. Тези болнични, слети с празниците, някой ги плаща", каза още Каракачанов.

Той уточни, че мярката няма да засяга родители, които гледат деца или хора, претърпели катастрофа или трудова злополука.

По повод последния инцидент с правителствения „Фалкон” вицепремиерът Каракачанов отбеляза, че ако се купи нов самолет ще има негативна реакция към правителството.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли да бъде променян романът "Под игото" на Иван Вазов?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 130 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.