Няма да ни плащат първия ден от болничния

13:35, 14 ное 19 / Политика 25 8099 Шрифт:
Биляна Иванова

Обединихме се около решението за изпълнение на текста в коалиционното споразумение за повишаване на пенсиите. В случая за повишаване на минималната пенсия на 250 лева. Това обяви в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов след политически съвет на управляващата коалиция, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че промяната ще засегне около 800 хил. пенсионери и ще влезе в сила от 1 юли 2020 г.

Първо четене: Приеха бюджета на ДОО, патриотите предлагат 250 лева минимална пенсия

„Второто решение, което сме взели и ще материализираме, е за приобщаването на 4,5 и 6- годишните деца от ниските социални слоеве, от по- маргиналните кръгове, към образователната система. Те задължително да бъдат в детска градина. Държавата ще поеме разходите за такси“, посочи Симеонов. Каракачанов допълни, че ще има праг на дохода на семействата. 

„Третото, около което се обединихме, е да бъде определен и заделен фонд от 70 млн. лева за изграждане на нови детски градини и училища“, поясни лидерът на НФСБ, като този ангажимент ще бъде поет и за следващите 3 години. "Има няколко града в България, в които детските градини не достигат. Мярката за поемането на разходите ще се окаже безсмислена, ако не се субсидират изграждането на нови", уточни лидерът на ВМРО. 

„По установена практика в целия ЕС, първият ден от болничния няма да се заплаща“, заяви Валери Симеонов. „Налице са изключително много случаи за злоупотреби. Има сериозен ръст на болничните“, изтъкна той. Каракачанов обяви, че промяната за болничните влиза в сила от 1 януари. "Болничните са 18 млн. дни, при няма 8 млн. през 2013 г. Това е логиката", допълни той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама