Боил Банов: Сценарият е да ми падне главата

16:32, 14 ное 19 / Политика 25 2444
1

Министър Боил Банов обяви, че не е бил известен, че сроковете по делото за неустойката за забавения ремонт на Ларгото са били изпуснатипредаде репортер на ТОПНОВИНИ.

В парламента от БСП настояха премиерът Бойко Борисов да поиска оставката на Банов. "Целият сценарий е да ми се вземе главата много по-рано, но моята глава е карловска и трудно пада", коментира министърът. 

"Тези действия не са случайни. Служителите, които стоят с подписите си зад тези действия, не са служители на 1-2-5 години, напротив. Считам, че тези действия са продължение на това, което се случи тогава с цел уронване престижа на Министерството на културата и лично моя. Затова всеки, който по един или друг начин е замесен в това, което се случва, ще бъде даден на прокуратурата", заяви Банов.

Междувременно стана ясно, че директорът на правния отдел в Министерството на културата се разделя с поста си, след като се разбра, че ведомството е закъсняло да обжалва неустойките заради ремонта на Ларгото.

Банов съобщи, че само до преди няколко дни не е бил информиран, че има друго развитие по делото, освен, че се чака трета, последна, инстанция на делото във ВКС. "От март досега никой не е информиран за нормалния ход на делото. След като разбирам преди няколко дни, това, което можах да направя, е да назнача веднага дисциплинарен съвет в Министерството на културата, който да разгледа действията на съответните служители", изтъкна министърът. 

"В този смисъл намесването на името ми в някакви хипотези, първо, е некоректно, не отговаря по никакъв начин на действителните събития, на нормативната уредба. Второ, колко трябва да ми е акълът, след като към този момент ме разследва прокуратура след вероломната атака на БСП, да правя каквото и да е, за да спирам или да възпрепятствам това дело. Това може да го роди само болен мозък!", възмути се той. 

Банов лично ще внесе в прокуратурата всичко, което е събрано като доказателства от вътрешното разследване в Министерството на културата, което в момента тече.

Още по темата:

БСП внесе записа по случая „Ало, Банов съм” и в Апелативната спецпрокуратура 

Елена Йончева със сигнал до ОЛАФ и прокуратурата за “Ало, Банов съм”

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани