Втори опит за изслушване на КРС и СЕМ

06:50, 14 ное 19 / Политика 25 2194 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Анкетната комисия по казуса „БНР“ ще направи втори опит да изслуша представителите на КРС и СЕМ в парламента.

Временният орган бе сформиран, за да проучва фактите и обстоятелствата, свързани с опита да бъде свалена от ефир журналистката Силвия Великова, последвалото прекъсване на програма „Хоризонт“ и твърденията за политически натиск върху работещите в националната медия.

Първоначално препитването бе планувано за 31 октомври, но тогава комисията не успя да събере кворум. Ръководствата на СЕМ и КРС обявиха, че имат готовност да входират становища по случая, с които депутатите да се запознаят предварително.

Липса на кворум провали изслушването на КРС и СЕМ

Стана ясно още, че СЕМ ще направи мониторинг на плурализма на програма „Хоризонт“ за периода юли-септември, в който попада и мандатът на бившия генерален директор Светослав Костов. Обявено бе, че проверката ще бъде направена веднага след местните избори.

Досега в комисията бе изслушан само главният прокурор Сотир Цацаров. Той разкри, че разследващите работят по две основни версии за заглушаването на сигнала на националното радио. Прокуратурата ще подложи на очна ставка бившия генерален директор Светослав Костов и директора на дирекция „Техника“ Пламен Костов заради крещящо разминаване в показанията им.

Междувременно СЕМ освободи Костов от длъжност, а той обжалва решението в съда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама