Отстраненият шеф на БНР е обжалвал решението на СЕМ

15:37, 31 окт 19 25 1484 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Председателят на СЕМ София Владимирова обяви, че бившият генерален директор Светослав Костов вече е обжалвал в съда решението на СЕМ за предсрочното му освобождаване, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. Владимирова няма притеснения, защото по думите й регулаторът е подходил професионално и съвестно в казуса.

Светослав Костов бе отстранен от длъжност заради 5-часово безпрецедентно заглушаване на сигнала на националното радио на 13 септември.  

СЕМ ще направи мониторинг за плурализма на програма „Хоризонт“ от началото на юли до 26 септември. Този период обхваща мандата на Светослав Костов до започването на предизборната кампания за местните избори. Мониторингът ще бъде направен веднага след края на изборите. Членовете на медийния регулатор са избрали да избегнат предизборната кампания, защото националните медии в този месец имат допълнителни ангажименти към ЦИК.

Избират нов директор на БНР на 22 януари

Председателят на СЕМ определи предстоящия мониторинг като традиционен. Такъв е правен и в началото на 2018 г. като при него не са установени никакви отклонения. Той се прави един път годишно, но заради статута на БНР и БНТ, те постоянно подлежат на мониторинг. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама