Борисов: Днес падна Берлинската стена между България и бивша Югославия

13:40, 09 ное 19 / Политика 25 3359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мисля, че и ние като германците можем да кажем, че Берлинската стена между България и бивша Югославия днес падна. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на официалната церемония по откриването на автомагистралния участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш.

Борисов пристига за откриването на отсечката Ниш – Димитровград с хеликоптер

"От днес Сърбия има пристанище Бургас, Варна и до Истанбул няма нито един светофар, цялата българска промишленост ще ползва този път за Западна Европа, така че днес свързваме Азия и Европа чрез България и Сърбия'', допълни още българският министър-председател.

Сръбският президент Александър Вучич благодари на участвалите в строителството на източното разклонение на Коридор номер 10 от Ниш до българската граница.

"Благодаря на всички прекрасни и способни хора, които работиха за осъществяването на тази мечта. За Сърбия тази автомагистрала не означава само километри, а и свързване, нови инвестиции, нови работни места. Това е бъдещето, което желаем да оставим на нашите деца", написа Вучич в Инстаграм, предава БТА.

Заедно с текста Вучич публикува и снимка на автомагистралата и на тунела Банцарево. Изграждането на източното разклонение на Коридор 10 започна през 2010 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама