Борисов пристига за откриването на отсечката Ниш – Димитровград с хеликоптер

12:40, 09 ное 19 / Свят 25 1402 Topnovini
1
2

Сърбия завърши строежа на източния лъч на европейския Коридор 10. Официалното откриване ще е днес, а на него е поканен и българският премиер Бойко Борисов, който по-рано днес сподели видео от пътуването си с хеликоптер до там.

И последният участък на магистралата от сръбския град Ниш до българската граница е готов. Така пътуването от Калотина до Белград ще става само по магистрала. Вече няма да се ползва старият двулентов път със серия от 12 тесни тунела. За пътуване по новата магистрала ще се плаща, но до 1 декември пътуването е гратис.

Строителството на магистралата започна през 2010 г., цената е близо 500 млн. евро.

"Пътувам за Сърбия, където по покана на президента Вучич ще участвам в церемонията по откриване на магистралата от българската граница до Ниш", сподели министър-председателят Бойко Борисов. 

"Това е нашият участък на строящата се АМ „Европа“, която е част от трансевропейския коридор номер 10, свързващ Лондон с Истанбул. Тя включва три участъка с обща дължина 48 км – от ГКПП „Калотина“ до Драгоман, от Драгоман до Сливница и от Сливница до Северната скоростна тангента на София. В момента се работи с бързи темпове в 17-километровия участък от Драгоман до Сливница, който трябва да е готов през 2021 г.", написа премиерът. 

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани