Плевнелиев за отказа на Радев да назначи Гешев: Президентът постъпи правилно, но мълча месеци наред

21:13, 08 ное 19 / Политика 25 3968 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Държавният глава Румен Радев извърши едно правилно действие. Доста често ми се налагаше да го критикувам, но с това действие е прав, не е прав обаче с това, че мълча досега'',  каза Росен Плевнелиев в ефира на БНТ по повод отказа на президента Радев да подпише указа за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор. 

''Като държавен глава месеци преди да бъде финализирана процедурата за главен прокурор помолих публично да има трима кандидати, а процедурата да се излъчва в Интернет'', заяви той.

Отказът на Радев да назначи Гешев през погледа на световните медии

''Държавният глава мълча месеци наред. Смятам, че Радев продължава да се държи популистки. Той не счита себе си като част от баланса и част от механизмите за взимане на решение, а стои и мълчи и накрая отиграва по неговия си начин, изгодно за него, определена ситуация'', каза той.

Плевнелиев заяви, че сега на ход е ВСС. Той коментира и местните избори. ''За мен най-голямата драма на тези избори беше факта, че така наречената градска десница избраха да подкрепят Мая Манолова. Те ежедневно критикуваха ГЕРБ и не казаха дума срещу Манолова и Радев'', каза той.

На въпрос дали отново ще се кандидатира на следващите президентски избори Плевнелиев отговори, че няма такива амбиции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама