Акцент на деня: Предизборна „уйдурма“

17:30, 01 ное 19 25 2050 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

В последния ден преди балотажа за местния вот премиерът Бойко Борисов заподозря кандидата за столичен кмет Мая Манолова в предизборна „уйдурма“ (бел. ред. машинация) – че ще кара ромите в София да кажат, че ще гласуват под строй за Йорданка Фандъкова. Той уточни, че е получил информацията от „възмутен човек“ от щаба на бившия омбудсман.

Борисов заяви, че в четвъртък вечерта Манолова е била в софийското село Волуяк, за да се договаря с местни роми. Идеята била това да се заснеме и разпространи из социалните мрежи, а в неделя следобед да се включат и няколко телевизии, за да се покаже, че вотът в София се подменя. Според Борисов „сценарият“ е измислен от човек, който навремето му е поискал 3 млн. лв., за да му помогне да спечели изборите за кмет на столицата през 2005 г. Той отказа да назове конкретно име, а само загатна, че фамилията му започва с "Б". Премиерът коментира още, че Манолова няма предизборен щаб, а „сбироток“ от „нечистоплътни хора“ около себе си.

Той отрече ГЕРБ да е купувала цигански гласове на първи тур, както твърди Манолова. По думите му Братя Галеви са помогнали много на бившия омбудсман през ромските лидери.

От своя страна, Мая Манолова заяви, че ще съди Бойко Борисов за лъжата, че е купувала ромски гласове. „Уйдурмите на първия тур ги правехте вие и това се вижда от протоколите на общинските секции“, заяви Манолова и допълни, че там Йорданка Фандъкова е пълен хегемон.

"За сведение на премиера, който беше четири години кмет на София, във Волуяк няма ромска махала и няма роми", заяви тя и уточни, че била там по покана на жители на Волуяк, "които нямат канализация", и са обсъждали мерки за благоустрояването на квартала.

По отношение на твърденията на Борисов, че Братя Галеви, макар и в чужбина, сега ѝ помагали за набиране на ромски гласове, Манолова контрира, че е било допуснато двамата осъдени престъпници от Дупница да избягат от страната, когато той е бил премиер.

„Премиерът в нарушение на закона влезе лично в предизборната кампания за София, за да се види кой е истинският кмет, кой управлява в София. В неделя се изправям срещу Бойко Борисов, ДПС, купения вот, начина на избор на главен прокурор“, посочи Манолова. Тя отказа да отговори на въпрос кой е човекът "Б".

Последният рунд на битката за кмет на София ще се проведе в неделя, когато столичани ще решат кой да седне на кметското кресло през следващите четири години - Йорданка Фандъкова или Мая Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама