ВМРО – София подкрепя Йорданка Фандъкова за кмет

14:06, 31 окт 19 25 1431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният комитет на ВМРО – Българско национално движение в София е взел решение на балотажа на 3-ти ноември да бъде подкрепена Йорданка Фандъкова за кмет на София.

Фандъкова: Разговаряме за бъдещи проекти с други политически сили

Проведени са срещи с нея и екипа ѝ, като е постигнато съгласие за съвместна работа в следващия мандат на Столичния общински съвет по теми като подобряване на сигурността в града, благоустройство на кварталите и развиване на северните райони.

Позицията на ВМРО – София е, че в следващите четири години усилията на кмета на общината и Общинския съвет трябва да се насочат по тези теми. Логично е ангажиментите да бъдат потвърдени преди балотажа, каквато е била и позицията на представителите на ГЕРБ.

Йорданка Фандъкова: В София няма как да се спечелят избори с купен вот

Председателят на областния комитет на ВМРО в София Владимир Митов потвърждава, че с екипа на Йорданка Фандъкова е постигнато съгласие по водещи за ВМРО теми, което е добра основа за споразумение, след като Фандъкова бъде избрана за кмет.

Общинският съветник от ВМРО и член на Националния изпълнителен комитет на Организацията Карлос Контрера смята, че подкрепата за Йорданка Фандъкова е логична. Според него с другия кандидат на балотажа в София – Мая Манолова, няма как да се постигне никакво съгласие. "Тя обещава всичко на всички", подчерта Контрера. "Също така няма как ВМРО да работи в Общинския съвет с групата на Мая Манолова – съветниците от БСП", допълва той.

Карлос Контрера е категоричен, че на балотажа ще подкрепи кандидата Йорданка Фандъкова, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама