Фандъкова: Разговаряме за бъдещи проекти с други политически сили (Обновена)

19:48, 29 окт 19 25 4581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Необходимо е да се работи всеки ден, работят много хора, предлагам конкретни решения. Трябва повече публичност на работата, която предстои. ГЕРБ има 27 общински съветници, този път имаше сериозни кандидати вдясно. Над 2/3 от местата са на десните политически сили, което показва, че хората имат нужда от работа и прагматизъм. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.  

"Ако някой си мисли, че може да се купят гласове в София, няма как 200-300 гласа да обърнат вота. Избирателната активност в този район не беше никак висока. В листата на ГЕРБ като кандидат за общински съветник е един много уважаван човек в квартала. Ако има сигнали, съмнения, начинът е те да се проверяват", каза тя за изказани от Мая Манолова съмнения за купени ромски гласове в "Красна поляна". 

"Разговаряме за бъдещи проекти с други политически сили, има добри идеи в програмите.  Аз уважавам политическата позиция на "Демократична България", каза тя за думите на лидерът на партията Христо Иванов, който заяви, че не може да застане зад нея на изборите. 
 
"Разчитам на подкрепата на всички софиянци, които искат града да се развива. Има нужда от стабилност и спокойствие, по които да може да се работи. Работата за града не се нуждае от общи приказки, нуждае се от решения и от продължаване на проектите", каза кандидатът за кмет на София. 

"Ще разчитам, че виждат конкретните решения, опитът и възможността да се развива града. Промяната е с конкретна цел и с конкретни решения. Промяна в града е да направим административната реформа", каза Фандъкова. 

"Нямам притеснение от блокаж, в този мандат ГЕРБ нямаше мнозинство в общинския съвет, но по решенията имаше разбиране, понякога постигахме и пълен консенсус. Надявам се да работим с "Демократична България" в определени сфери, например в дигитализацията, както и за повече прозрачност и публичност", каза тя.

"С колегите от ВМРО също сме работили заедно, с тях имаме общи виждания по темата сигурност. Кметът трябва да може да привлича подкрепа за ясни и важни задачи за града", каза Фандъкова. 

"Заставам пред гражданите на София с гаранцията, че мога да развия тези проекти с опита си, с подготовката на проектите, омаловажава се работата с европейските програми. Ако някой си мисли, че получаваме един готов чек, това не е така. София няма време за губене. Хората имат много критики и бележки, чувам ги и предлагам промяна в структурата на общината, в екипа и в конкретни решения. София има нужда от надграждане", добави тя.

"Надявам се на подкрепата на всички хора в София, София е свободен град на свободни хора, които имат изискване за бъдещето", каза още Фандъкова. 

Снимка: БНТ

По-рано днес Фандъкова и досегашния лидер на ГЕРБ в Общинския съвет Малина Едрева бяха засечени да излизат от централата на "Демократияна България" след среща с лидерите на обединението Христо Иванов и Атанас Атанасов. Пред "24 часа" тя потвърди, че е била в централата на бул. "Витоша" по нейна инициатива. Христо Иванов и Атанас Атанасов предпочели да не идват в централата на ГЕРБ, а тя не обичала срещи по кафенетата, защото не се крие.

Фандъкова обясни, че не е търсила подкрепа за балотажа, тъй като от "Демократична България" обявиха, че няма да подкрепят нито нея, нито Мая Манолова на втори тур. 

 

Има теми, които са важни за столичани, например дигитализация на услугите в общината, а "Демократична България" има експерти, обясни кандидатът за трети мандат като кмет на София. “Това са принципни разговори. Няма нищо скрито, нито има някакви договорки. Още в нощта на първия тур казах, че ще проведа разговори с партиите вдясно. В програмите им има добри идеи за София. Говорихме в какви сфери можем да си сътрудничим и да работим заедно”, каза от Фандъкова.

Тя е имала такава среща с представители на “Спаси София” и предстои разговор с ВМРО. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама