Полицай-гей осъди кметство за 20 милиона долара

21:40, 29 окт 19 / Любопитно 25 3488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шефовете на полицията в американския град Сейнт Луис подминали цели 23 пъти сержант Кийт Уайлдхебър, когато идвало време за повишение, пише в. "Гардиън". Причината за дискриминацията била сексуалността на Уайлдхебър, който не криел, че е гей, предава БГНЕС.

Полицаят завел дело срещу общината и съд прецени, че Сейнт Луис дължи на Уайлдхебър почти 20 милиона долара компенсация, защото са го дискриминирали.

В хода на делото сержантът разкрил, че командирът му го наричал с обидни имена със сексуален подтекст, а член на управата на полицията го посъветвал "да намали гейщината".

Колеги на Уайлдхебър потвърдиха в съда, че шефовете му са казали, че сержантът "трябва да свали малко нивото на гейщина, ако иска да стане офицер".

Съдебното жури присъди 1,9 милиона долара преки щети, нанесени на Уайлдхебър, 10 милиона долара наказание за кметството на Сейнт Луис за дискриминация, както и 7 милиона долара наказание за това, че шефовете на сержанта опитали да му отмъстят, след като завел делото преди повече от 2 години.

От общината в Сейнт Луис казаха, че ще назначат специален човек, който са следи за дискриминация срещу служители на базата на сексуалността им, защото е "дошло време за промяна".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама