Борисов: Работим по създаване на голям хранителен хъб на Балканите

12:54, 22 окт 19 / Политика 25 1500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че се работи по нов проект за летището в Пловдив и създаване на голям хранителен хъб. „Балканите имат нужда от един голям хранителен хъб, от който да се изнасят стоки. И мисля, че със самолети ще е много по-лесно да се изнасят стоки, отколкото с ТИР-ове“, заяви той пред журналисти след откриването на производствен завод за автомобилни светлини в Индустриалната зона край Пловдив.

Заводът е проектиран да произвежда продукти за 1 млн. автомобила годишно. Серийното производство ще започне в края на следващата година. Той ще изнася продукция за близо 120 млн. евро.

Борисов: В нивите правим магистрали, жп линии и газопроводи, а едни само бърборят в София

Тука пасяха магарета, а сега какви магистрали са, какви заводи са. Не ви ли е драго, като минавате? На голите поляни растат завод след завод. Идват хора и благодарят на правителството – това са добросъседските отношения“, заяви Борисов.

"От Пловдив до Истанбул и от Пловдив до Белград имаме пътища - затова идват инвестиции. Поучихме се от старите грешки. Сега, когато почнахме пътя Ботевград - Мездра и ремонта на АМ "Хемус", инвеститори от Кърджали отидоха във Враца и строят пет завода", заяви премиерът.

Първа среща на Борисов и новия американски посланик

Това е най-сладкото за една държава – завод след завод да строим. И то все по-скъпи и по-добри неща. Българи измислят дизайна на тези фарове и стопове – включително и най-новите дизайни за фарове на Mercedes-Benz“, каза още Борисов.

По думите му висококвалифицирани кадри от чужбина са започнали да се връщат в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама