Сакскобургготски: Брекзит е колосална грешка

20:12, 18 окт 19 25 4954 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За мен Брекзит е колосална грешка. Но това е мое мнение, не съм премиерът на Великобритания. Този коментар направи бившият премиер Симеон Сакскобурготски, който беше награден с медал "Хунзикер" на церемония в Пловдив, съобщи dariknews.bg. Призът е от Международната асоциация на филателните експерти за значителен принос в изследователската дейност.

"Да се надяваме, че разумът и прагматичното ще надделеят. Защото в противен случай представете си какво ще бъде за резидентите там и техните граждани, които живеят в Европа. Много е жалко", каза още Сакскобургготски.

Сакскобургготски: Добрите отношения между България и Гърция допринасят за хармонията в региона

Според него обаче за Брекзит, както и за Северна Македония и Албания, все още не е казана последната дума.

"Надявам се техните преговори да започнат. Но общо взето трябва да гледаме оптимистично въпреки всичко, защото няма друг полезен ход за Европа, освен да си остане обединена. И най-вече да се консолидира, като постъпят и последните държави, които не са членки. Представете си - ако всяка една страна би играла отделно на световната сцена, нямаме никакъв шанс. Считам, че не бива да се гледа апокалиптично и с песимизъм на Европа, a напротив", допълни Сакскобургготски.

Той коментира и расисткия скандал, с който България влезе във всички световни новини.

Валидираха пощенска марка, посветена на 140 г. от Цариградския мирен договор

"Грозно е. Заради лошата реклама, която се прави на България, защото това са изключения, няколко души. Грозно е подобни намеци да се правят тъкмо за България, защото мисля, че сме дали немалко уроци по толерантност и знание за съжителстване през миналото. Жалкото е, че и самият спорт се осквернява с такива прояви, тъй като това няма нищо общо с футбола", категоричен бе Симеон Сакскобургготски.

"Да се надяваме, че това ще се забрави и утре ще има друга новина", пожела на финал той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама