Сакскобургготски: Добрите отношения между България и Гърция допринасят за хармонията в региона

11:23, 17 окт 19 25 2169 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Добрите отношения между България и Гърция допринасят за хармонията в региона. Това заяви Симеон Сакскобургготски в интервю за гръцкия сайт „Инкорект“, цитиран от БГНЕС. 

„В интерес и на двете страни е да имат добри отношения. Както споменах, докато бях в Атина наскоро, забелязах, че връзките между нашите две страни са се увеличили и са укрепнали. Това допринася за хармонията в региона с икономически ползи за хората“, заяви Симеон Сакскобургготски.

Той коментира Договора от Преспа, който беше сключен през юни миналата година от премиерите на Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас. Споразумението разреши дългогодишния спор между Скопие и Атина за името на Македония и заедно с подписания година по-рано Договор с България за добросъседство и приятелство отвори пътя за евроатлантическа интеграция на Македония.

„Вярвам, че всяко споразумение само по себе си винаги е плюс. Стига да бъде свободно прието от подписалите, а не наложено от “Диктата на великите сили”. Договорите и споразуменията трябва да се прилагат на практика и евентуално да бъдат подобрени, ако е необходимо“, подчерта Симеон Сакскобургготски. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама