Валидираха пощенска марка, посветена на 140 г. от Цариградския мирен договор

17:56, 18 окт 19 / Общество 25 1032 Topnovini
1

Пощенска карта, посветена на 140 г. от подписването на Цариградския мирен договор, бе валидирана днес в рамките на Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019“ и Международния панаир „Булколекто“, съобщиха от транспортното министерство.

Печатът за пускане в употреба бе поставен от заместник- министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова, почетния председател на Съюза на филателистите в България Симеон Сакскобургготски и внука на княз Алексей Лобанов - Ростовский, подписал договора от страна на Русия - Никита Лобанов – Ростовский. В церемонията участва и изпълнителният директор на „Български пощи“ Деян Дънешки.

Сакскобургготски: Добрите отношения между България и Гърция допринасят за хармонията в региона

Изданието е в колекционерски тираж от 881 броя, а художественото оформление е на Тома Гълов.

По-късно днес заместник-министър Андреана Атанасова валидира пощенска марка на тема „Българска култура и изкуство - 100 години от рождението на Николай Хайтов“. Тя се отпечатва в тираж 10 300 броя, а художник на проектите е Людмил Методиев.

В днешния втори ден на Международната филателна изложба „Пловдив 2019“, организаторите на събитието връчиха златен медал на транспортното министерство за подкрепата за филателното движение в България.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли да бъде променян романът "Под игото" на Иван Вазов?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 148 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.