Избират наследника на Борислав Михайлов без извънреден конгрес?

10:52, 17 окт 19 / Спорт 25 1858 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В дневния ред на утрешния Изпълком на БФС няма точка за обсъждане на дата за извънреден конгрес. Така наследникът на Борислав Михайлов ще бъде избран още сега от членовете на Изпълкома, съобщава Sportal.bg.

Акцент на деня: БФС накъде след Боби Михайлов?

Уставът на централата гласи: “при подаване на оставка, трайна невъзможност да изпълнява задълженията си или смърт, правомощията на президент се изпълняват от първия вицепрезидент, а при невъзможност или отказ от негова страна - от друг вицепрезидент избран от ИК до провеждането на конгрес”. Първият вицепрезидент Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен и няма как да бъде обявен за изпълняващ длъжността президент на БФС.

Батков: Трябва да се свика конгрес за ново ръководство на БФС

Така почти сигурно на поста на Борислав Михайлов ще застане Атанас Фурнаджиев.

“Да има ме в общата картина за президентския пост. Това не е тайна. Има си устав, който ще следваме”, призна самият Фурнаджиев пред медията.

Акцент на деня: Биха дузпата на Боби Михайлов?

Очаква се Фурнаджиев да изпълнява длъжността на президент до края на мандата на сегашното управление, който изтича през 2022 година. Той няма да е временен президент, а постоянен.

Фурнаджиев повече от 10 години е отдаден на българския футбол. Започва кариерата си в БФС като шеф и председател на Дисциплинарната комисия, а към днешна дата е член на Изпълкома и вицепрезидент. Той бе избран за член на комисията по маркетинг на УЕФА. Фурнаджиев е завършил УНСС и има бакалавърска степен по “Счетоводство и контрол”. По-късно става магистър във “Външна търговия”. Той е управител на “Ford Moto-Pfohe”, председател на варненския “Pfohe mall” и управител на “КП Имобилиен”, която е собственик на “Белведере Холидей Клуб” в Банско.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама