Тодор Батков: Трябва да се свика конгрес за ново ръководство на БФС

09:00, 17 окт 19 / Спорт 25 2038 Topnovini
1

"Аз съм убеден, че въпросът с оставката на Борислав Михайлов трябва да бъде решен на конгрес. Основното е да се отчете период от време, преди всичко и най-вече да се избере президент. Формално устава не го познавам, но не мисля, че който и да е от заместниците има мандата, доверието, да управлява БФС до края на пълния мандат, до 2022 г. Мисля, че е нормално и логично оставката да бъде приета от Изпълкома и веднага да се пристъпи към свикване на конгрес, това е според мен", каза пред БНТ адвокат Тодор Батков, бивш собственик на ПФК "Левски".

Според Батков, по-неприятният резултат от расисткия скандал на мача е голямото дискредитиране, което като нация, като народ, като граждани изживяхме и продължаваме да изживяваме.

Акцент на деня: БФС накъде след Боби Михайлов?

"Действително, като че ли обаче, основната идея беше да бъде постигната така желаната от някои големи клубове промяна в БФС", допълни Батков.

"Мисля, че промяната ще бъде за добро, но не бива да анатемосваме Боби Михайлов. Той пое БФС в един много тежък момент, след скандала с ръководството начело с Иван Славков и наложеното му наказание", каза бившия собственик на "Левски".

"Някой трябва да се хване и да приложи закона за футболното хулиганство", категоричен е Батков. "Аз не съм чул някой да го приложи", смята той. "Законът предвижда една облекчена процедура, при доказано противоправно поведение в рамките на стадиона, изразяващо се в използване на пиротехнически средства, прояви на расизъм, просто се забранява посещението на футболни мачове, точка", добави той.

Тодор Батков коментира и участието на футболни агитки в политически събития и кой има интерес от тази форма на манипулация.

"Феновете са обединени от факта, че обичат "Левски", нека това да е водещото, а не флагът да е начин на препитание. Всички, които имат нужда от шумна подкрепа, от скандали, от отклоняване на общественото внимание, имат нужда от това", заяви Батков.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани