Тодор Батков: Трябва да се свика конгрес за ново ръководство на БФС

09:00, 17 окт 19 / Спорт 25 3004 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Аз съм убеден, че въпросът с оставката на Борислав Михайлов трябва да бъде решен на конгрес. Основното е да се отчете период от време, преди всичко и най-вече да се избере президент. Формално устава не го познавам, но не мисля, че който и да е от заместниците има мандата, доверието, да управлява БФС до края на пълния мандат, до 2022 г. Мисля, че е нормално и логично оставката да бъде приета от Изпълкома и веднага да се пристъпи към свикване на конгрес, това е според мен", каза пред БНТ адвокат Тодор Батков, бивш собственик на ПФК "Левски".

Според Батков, по-неприятният резултат от расисткия скандал на мача е голямото дискредитиране, което като нация, като народ, като граждани изживяхме и продължаваме да изживяваме.

Акцент на деня: БФС накъде след Боби Михайлов?

"Действително, като че ли обаче, основната идея беше да бъде постигната така желаната от някои големи клубове промяна в БФС", допълни Батков.

"Мисля, че промяната ще бъде за добро, но не бива да анатемосваме Боби Михайлов. Той пое БФС в един много тежък момент, след скандала с ръководството начело с Иван Славков и наложеното му наказание", каза бившия собственик на "Левски".

"Някой трябва да се хване и да приложи закона за футболното хулиганство", категоричен е Батков. "Аз не съм чул някой да го приложи", смята той. "Законът предвижда една облекчена процедура, при доказано противоправно поведение в рамките на стадиона, изразяващо се в използване на пиротехнически средства, прояви на расизъм, просто се забранява посещението на футболни мачове, точка", добави той.

Тодор Батков коментира и участието на футболни агитки в политически събития и кой има интерес от тази форма на манипулация.

"Феновете са обединени от факта, че обичат "Левски", нека това да е водещото, а не флагът да е начин на препитание. Всички, които имат нужда от шумна подкрепа, от скандали, от отклоняване на общественото внимание, имат нужда от това", заяви Батков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама