Остава в ареста лихварят, отпускал крупни заеми

12:21, 15 окт 19 / Крими 25 1264 Topnovini
1

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд - Пловдив, с което за В. П. е оставена в сила взетата преди 3 месеца мярка за неотклонение „задържане под стажа“, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата в Пловдив. 

Прокуратурата в Пловдив предаде на съд 48-годишен мъж за лихварство и пране на пари

Той има повдигнати обвинения за извършване на две престъпления. Едното от тях е за лихварство за това, че е предоставил парични заеми на обща стойност 6 000 000 лева на 240 физически лица, срещу уговорена лихва, като от тази дейност е получил доходи в размер на 1 000 000 лева.

Другото обвинение е, че е извършил финансови операции с имуществото придобито от първото деяние, като е купил движимо и недвижимо имущество в различни градове на Южна България и с това е осъществил престъплението пране на пари.

Апелативните магистрати споделиха мотивите на Окръжния съд, че не е разколебано обоснованото подозрение, че обвиняемият е съпричастен към извършването на двете инкриминирани деяния, за които е обвинен. Не е отпаднала опасността обвиняемият да извърши престъпление при друга по-лека мярка за неотклонение. Определението на Апелативния съд е окончателно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 161 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.