Прокуратурата в Пловдив предаде на съд 48-годишен мъж за лихварство и пране на пари

09:56, 12 юли 19 / Крими 25 607 Topnovini
1

Окръжната прокуратура предаде на съд 48-годишен мъж за лихварство и пране на пари. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Мъжът с инициали В.П. (на 48 г.) е обвинен за това, че при условията на продължавано престъпление през различни периоди от време без съответното разрешение е извършил по занятие банкови и други финансови сделки, за което се изисква такова разрешение – отпускане на кредити, като е предоставял парични заеми на обща стойност 6 000 000 лева на 240 физически лица срещу уговорена лихва, като от тази дейност са причинени другиму значителни вреди и са получени значителни неправомерни доходи в размер на 1 000 000 лева.

Той е обвинен и за това, че през продължителен период от време при условията на продължавано престъпление е извършил финансови операции с имущество – пари - 1 000 000 лева, като закупил недвижимо имущество в Пловдив и София, както и движимо имущество, за което е знаел към момента на придобиването му, че е придобито чрез тежко умишлено престъпление (горепосоченото) и друго обществено деяние.

Обвиняемият В.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 35 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.