„Намереното поколение“ се превръща в научно-образователен фестивал

10:23, 15 окт 19 / Култура 25 2304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В началото на 2020 г. Национален научно-образователен фестивал "Намереното поколение", заедно с институционалната  подкрепа на МОН, ще събере на едно място повече от 100 организации и институции, ангажирани с образованието и науката на малки и вече пораснали ученици. Организаторите канят всички частни и държавни училища, образователни центрове, НПО-та, факултети на университети, музеи, галерии, издателства, фондации, институти на БАН, езикови школи, детски градини да се включат в изложението. 

Фестивалът „Намереното поколение“ ще отвори врати за училища, учители и ученици в България

Целта на събитието е да създаде научно-образователен мост чрез диалог в съвремена образователна среда, която да съхрани и предаде богатството от образователните ни традиции по интересен, разбираем, иновативен начин. 

Организаторите на събитието  дават възможността на всеки участник да представи нагледно своята образователна дейност, методи, подходи и добри практики, които ги отличават от останалите. Събитието ще се проведе в три модула- практически, лекционен и модул за национално обсъждане на иновации под прожекторите на Национален дворец на културата от 24-26 януари, а гост-водещ ще бъде добре познатият на всички водещият и актьор, Александър Кадиев.

Гости ще бъдат: учителят-вдъхновител Теодосий Теодосиев, отговорникът за спечелването на купища медали на наши физици- Никола Каравасилев, химикът, който  прави науката интересна -Наско Стаменов, съ-основателят на Software University- Светлин Наков, собственикът на една от най-успешните HR компании- Георги Първанов, деканът на геолого-географския факултет при СУ „Св.Климент Охридски“- доц. д-р.Филип Мачев, доц.Албена Йорданова, микробиологът Явор Денчев- създател на Детски научен клас (ДНК), Gary Rowlands от STEAM Powered, Иън Джаксън от WWF и много други.

Регистрациите за участници са отворени до 4 декември 2019 г., като за целта всеки може да попълни специално създадена регистрационна форма за участие, или да се свърже с екипа на проекта на: [email protected]

Повече за тях и тяхната история може да научите в официалната страница във facebook:

www.facebook.com/apebulgaria/



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама