Правителството видя политическа намеса във фалшивите новини за отнемане на деца

11:53, 09 окт 19 / Политика 25 3230 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Образователният министър Красимир Вълчев и вицепремиерът Томислав Дончев посочиха, че има политическа намеса във фалшивите новини за отнемане на деца, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че фалшивите новини, че държавата отнема деца от родители цели да разруши доверието в образователната институция. Той обясни, че такива опити се правят в цялата страна, като най-мащабният е бил в Сливен. „Това е престъпна злоупотреба със страховете на родителите“, заяви Вълчев.

Борисов: Чудовищна лъжа е, че държавата взима деца

Той обясни, че в цялата ситуация има и политическа намеса. „Във Фейсбук могат да се видят представители на политически партии, които обясняват, че това не е лъжа. Чухме как премиерът Борисов лично ги товари на автобуси за Норвегия, как лидерът на опозицията лично ги спира. Все неща, които говорят за организирана дезинформационна кампания, насочена към ромските общности“, подчерта Вълчев.

Образователният министър съобщи, че днес има нормализиране на обстановката.

„Проблемът на българското общество не е, че деца се отнемат, а че деца не ходят на училище“, заяви Вълчев.

От своя страна, вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че през последните дни много интелигентни и грамотни хора са го питали дали ще им бъдат отнемани децата заради това, че нямат кола или пушат. „Това не се е случило от самосебе си, а е добре организирано. И не сме го проспали – следим го от няколко месеца. Това е умело режисирано мероприятие, което тръгна от социалните мрежи“, обясни той.

Дончев посочи, че има информация, че в случая с разпространението на фалшивите новини в Сливен е бил замесен и служител на Министерството на отбраната. „Разговарях с Каракачанов по темата и той пое ангажимент да провери и да вземе мерки“, обясни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама