20 места, за които вероятно чувате за първи път (2 част)

08:30, 04 яну 20 / Любопитно 25 2995 Шрифт:
Антония Иванова
Острови Мариета, Мексико
Уакачина, Перу
Острови Мариета, Мексико
Пага, Индонезия
Морро де Сау Паулу, Бразилия
Езеро Оберон, остров Тасмания
Амадия, Иракски Кюрдистан
Пустинята Бадаин Джаран, Китай
Каримунджава, Индонезия
Манастир "Свети Степанос", Иран
Халона Коув Бийч, Хонолулу, Хавай
Острови Мариета, Мексико

ТОПНОВИНИ предоставя на вашето внимание 20 от най-интригуващите и пленителни кътчета по света, за които малцина знаят. Вече ви представихме първата част, сега разгледайте и втората порция от тези забележителни места.


Уакачина, Перу

Село Уакачина (от местния език - скрита лагуна) е построено около оазис в югозападно Перу. Известно е като "оазисът на Америка" то се намира на около 5 км от град Ика. Тук постоянно живеят около 100 души, но хиляди туристи го посещават всяка година.

Според местна легенда, лагуната се образувала когато красив млад ловец изненадва прекрасна принцеса докато се къпела. Тя веднага се скрила, като оставила зад себе си резервоар с вода.

Острови Мариета, Мексико

Един удивителен скрит плаж привлича туристи от целия свят. Той обаче е дело на хората - в началото на 1900-те правителството на Мексико провежда изпитания на оръжия и именно тогава се образува това място. За да се доберете до него, трябва да плувате през 15-метров тунел.

Пага, Индонезия

Скрито в гъста джунгла, това причудливо рибарско село се намира в Нуса Тенгара Тимур (стотици острови, простиращи се на изток от Бали, и известни още като Малки Зондски острови). Белите плажове на Пага привличат онези, които искат максимално да се откъснат от градската среда.

Морро де Сау Паулу, Бразилия

Това е спокойно бразилско селце, до което може да стигнете с лодка или с чартър - автомобили на острова не се допускат. То е разположено върху три, скрити в джунглата хълма.

Намира се на 60 км южно от Салвадор - столицата на провинция Баия, част от архипелаг от 26 острова, от които само три са обитаеми. Плажове с кристална вода, бели пясъци и палми превръщат това място в перфектното за търсещите тропическия рай.

Езеро Оберон, остров Тасмания

В дълбините на тропическите джунгли в Югозападния национален парк на остров Тасмания е скрито едно невероятно езеро. От всички страни то е облръжено от отвесни скали. То е особено търсено от запалените рибари, защото е малко известно, а и трудно достъпно за туристите.

Амадия, Иракски Кюрдистан

Колоритното село Амедия, в провинция Дахук в иракски Кюрдистан, е кацнало на върха на гигантско плато, на височина почти 1220 метра над морското ниво. Тук може да се отседне единствено в страноприемници - местните се гордеят с това, че не допускат строежа на модерни хотели.

Пустинята Бадаин Джаран, Китай

В пустинята Бадаин Джаран, в провинция Гансу, район Вътрешна Монголия в Китай, се намират едни от най-величествените пясъчни дюни в света, достигащи почти 500 метра. Пустинята се простира върху 49 000 кв. км., което я прави третата по големина в Китай.

Пустинята има изключително сух климат с оскъдни валежи. Въпреки това обаче, едно от най-забележителните неща в Бадаин Джаран е наличието на близо 140 постоянни езера, разположени между дюните. Именно езерата са дали името на пустинята, което на монголски език означава "тайнствени езера".

Каримунджава, Индонезия

Каримунджава е архипелаг от 27 острова на север от остров Ява в Яванско море, на 80 км. от цивилизацията. Всичките пет острова са населени само с няколко селца и по себе си са природни паркове. Изследването им с лодка е изключително интересно.

Манастир "Свети Степанос", Иран

Арменският манастир "Свети Степанос" се намира на 16 км. от град Джулфа, Иран, на границата с Азербайджан, в дълбокия каньон на река Аракс. Построен през IX век, той е част от списъка на световното културно наследството на ЮНЕСКО и истинска перла в пустинния район.

Халона Коув, Хавай

Халона Коув Бийч - малкоизвестен плаж в Хонолулу. Това е един от най-тихите и уединени плажове на остров Оаху.

Именно тук е заснета любовната сцена от филмовата класика "От тук до вечността" с Бърт Ланкастър и Дебора Кър и именно заради това мястото добива името "Плажът на вечността".

Вижте първата част от 20-те пленяващи места на нашата планета тук!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама