Борисов: Случващото се в БНР е саботаж срещу правителството

12:50, 16 сеп 19 / Политика 25 5820 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Премиерът Бойко Борисов определи случващото се в Българското национално радио като саботаж срещу правителството, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Акцент на деня: Кой се опита да сложи намордник на БНР?

"Това беше саботаж срещу правителството, срещу свободата на медиите в лицето на Силвия Великова, която лично защитих. Сигурен съм, че тя знае, че не само правителството, а и ние като партия нямаме участие. Чист саботаж. Надявам се прокурорите в рамките на днешния и утрешния ден да приключат цялата тази работа", коментира Борисов пред медиите в Пещера, където присъства на откриването на завод за производство на фармацевтични продукти.

Борисов отговори на коментара на държавния глава Румен Радев, който също изказа мнението си за казуса с БНР. Президентът заяви, че държавата се управлява през нечий телефон, а не през институциите, на което Борисов отговори с думите "Ако е неговият телефон – разбирам. Той може би знае".

"Само това ми е смешно - как от всеки телевизор или радио, които пусна, се сипят включително и обиди към правителството и всеки започва да говори и казва "Няма свобода на словото"...Аз не съм стъпвал в БНР...може би само като главен секретар на МВР... каквото искат това да казват - свобода", отбеляза Борисов.

Министър-председателят отбеляза, че планирани и целенасочени саботажи са извършвани и срещу НАП и Агенцията по вписванията, които целят да строшат системата и изведнъж излиза, че правителството е виновно.

Борисов обърна внимание, че със свободните журналисти, които по дефиниция трябва да са равноотдалечени от всичи политически сили, протестира и една партия. "Как една партия допускат само на протестите? Прави ли ви впечатление?", пита още той.

Премиерът добави, че инвеститорите могат да кажат за работата на правителството – дали някъде е имало проблеми и корупция.

"Почти всеки ден откривам заводи и нови училища. Над 1 млрд. се даде за образователна инфраструктура. И президентът, където е бил, училището е ремонтирано  и съм сигурен, че му е харесало. Той не може да казва, че нещо е хубаво. Той трябва да каже, че е лошо", допълни  Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама