Журналистът Петър Волгин: Новият директор се опитва да кадрува, но си отива

12:05, 13 сеп 19 / Коментари 25 3675 Даяна Дюлгерова
Снимка: "Фейсбук"

Журналисти протестират пред БНР срещу свободата на словото

Новият директор се опитва да кадрува и да казва кой събеседник да се записва и кой не, но той си отива. Това каза в началото на протеста организиран пред БНР журналистът Петър Волгин, след вчерашното отстраняване на журналистката Силвия Великова, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Тази сутрин сигналът на програмата „Хоризонт“ беше заглушен в цялата страна.  Журналисти протестират пред БНР срещу свободата на словото.  Официалният мотив за заглушаването е "техническа профилактика" от 6 до 11 часа. Предаването можеше да бъде чуто само по интернет.

БНР вкарва по още един журналист във всеки ресор, за да осигури плурализъм на гледните точки

По закон радиото е част от националната сигурност на страната и една от основните му функции е да информира гражданите по време на кризи.

Затова спирането на сигнала прилича на нарушаване на закона. По информация на източници на ТОПНОВИНИ, решението за спиране на излъчването е на генералния директор на БНР, а не е профилактика нито на КРС, нито следствие от действията на служителите работещи в радиото.


Екипът ни потърси за изясняване на обстоятелствата КРС и отправи въпроса дали спирането на ефирното излъчване на БНР в цялата страна е предвидена профилактика или не. Отговорът, който получихме беше, че трябва да бъде изпратено официално запитване по e-mail, а кога ще бъде получен отговор остана неизяснено.

СЕМ проверява спирането на програма „Хоризонт“ по БНР


Вчера в радиото, което има репутацията на единствената свободна национална медия, бе сменен директорът на програма "Хоризонт" и скоростно бе взето абсурдното решение известната водеща и съдебен репортер Силвия Великова да бъде свалена от ефир и да й бъде отнет съдебния ресор.

Ивайло Савов: Действията, предприети спрямо Силвия Великова, са след моето освобождаване

Снощи, след като се разбра, че журналистическата гилдия няма да допусне подобно посегателство над свободното слово, а колегите й излязоха с декларация в нейна защита, решението бе отменено.

Силвия Великова: Върната съм в съдебния ресор на БНР


Силвия Великова често е заемала критични позиции спрямо главния прокурор Сотир Цацаров и безалтернативния му наследник Иван Гешев. Самата журналистка обясни, че именно това стои в основата на свалянето й от ефир.

Още по темата прочетете тук:

Нинова: Вчера опозицията, днес журналистиката- утре кого ще дискредитирате, уважаеми управляващи

Журналисти излизат на протест пред БНР, заглушиха сигнала на ''Хоризонт''

Мая Манолова: Силвия Великова е абсолютен професионалист

БНР свали от ефир Силвия Великова

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!