ДБГ: С напускането си Зеленогорски цели да подпомогне ГЕРБ

15:42, 12 сеп 19 25 3743 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнителният съвет на "Движение България на гражданите" изразява огорчение от решението на Найден Зеленогорски да напусне партията, най-вече за начина, по който беше направено и избрания момент. Това се посочва в позиция на ДБГ по повод новината, че зам.-председателят на партията и още трима членове напускат формацията заради решението да бъде подкрепена канидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата.

Найден Зеленогорски напуска ДБГ Найден Зеленогорски напуска ДБГ

"Декларираме своето уважение към приноса на г-н Зеленогорски в партийните дела и желанието му да работи за обединение на дясното в България. Не считаме, че при наличието на десетки десни партии, сред които и такава, учредена неотдавна от друг бивш член на ДБГ, обединението се постига със създаването на още една нова, но искаме да вярваме в искреността на мотивите", посочват от партията.

ДБГ: Манолова е единственият кандидат, който може да се пребори с феодалния и корупционен модел на управление в София

Според ДБГ напускането на партията месец и половина преди изборите цели разколебаването на усилията на партията да разруши монопола на ГЕРБ в местната власт.

ДБГ подкрепя кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата

"Подобно действие няма да донесе дивидент на някой от десните кандидати за кметове в София, а има за цел да навреди на ДБГ и да подпомогне ГЕРБ. Политици с 29-годишен опит добре си дават сметка за това", пишат още от партията.

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама