Найден Зеленогорски напуска ДБГ

14:06, 12 сеп 19 / ИЗБОРИ 2019 25 2505 Topnovini
1

След като "Движение България на гражданите" (ДБГ) подкрепи Мая Манолова за кандидат за кмет на София, Найден Зеленогорски и още трима членове обявиха, че напускат партията, съобщи "Дневник".

ДБГ: Манолова е единственият кандидат, който може да се пребори с феодалния и корупционен модел на управление в София

Досегашният зам.- председател на ДБГ и другите напуснали ще правят нов политически проект, който ще работи за обединение вдясно.

Найден Зеленогорски, Виолета Донева, Пеню Пенев и Филип Симеонов подкрепят кандидата на "Демократична България" арх. Борислав Игнатов.

Според Зеленогорски Манолова е подкрепена без да се спази партийният устав, въпреки желанието на редица членове да се преговаря с "Демократична България". "Това силно ни възмути. Аз съм шокиран. Не мога да спя и да ям от една седмица. Това е самоубийство за дясна партия", коментира той. По думите му, ако има ляв кмет на столицата, това ще е плацдарм за ляво правителство.

"Ние ще работим арх. Борислав Игнатов да отиде на балотаж в София", каза още Зеленогорски. Напусналите ДБГ ще подкрепят и Георг Спартански в Плевен, Петър Паунов в Кюстендил и Златко Живков в Монтана.

Засега четиримата нямат информация да има заявки за напускане и от други членове на партията, но не изключиха да има такива. 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани