Експерти: Обвиненията в шпионаж безспорно имат връзка с местните избори

08:15, 11 сеп 19 / Политика 25 2536 Topnovini
1

''Безспорно обвиненията в шпионаж имат връзка с местните избори'', около това мнение се обединиха политологът Румяна Коларова и социологът Кольо Колев в ефира на Нова телевизия.

Сидеров: Арестите на русофили ще се отразят лошо на резултата на ГЕРБ на изборите

„Моят въпрос е защо сега, а не когато е била активната намеса. Става дума за 2015 г. Може би тогава управляващите са били толкова сигурни, че ще победят, че не са си направили труда. /…/ Сега обаче става дума за един момент, когато изборите са непредвидим за всички участници и вече ти е важно”, каза Румяна Коларова.

ГЕРБ призова да не се спекулира с разследването за руския шпионаж (ОБНОВЕНА)

Социологът Кольо Колев смята, че обвиненията в шпионаж към Николай Малинов са част от предизборната надпревара.

„Това не е нищо друго освен продължение на изборната порнография, която вече придобива и външнополитически привкус. Човек, арестуван за шпионаж, е арестуван под гаранция. Човекът, който, според прокуратурата, е свидетел е закопчан с белезници, в дома му е извършено претърсване, иззети са му компютър, телефон и т.н. Това е вън от всякакви правни норми”, коментира той.

Акцент на деня: На лов за червения шпионин

Той допуска, че може да има шпионаж. „Напълно е възможно e да има и шпионаж. И Турция, и САЩ, и Русия и Китай без съмнение си имат своите хора, които извършват своята дейност. Всички го правят. Без съмнение се извършват и пранета на пари. В случая обаче шумът, който се вдига, е един показен шум. Това е опит на властта да направи реверанс към традиционното дясно във връзка с местните избори. Те прерастват не в нормални избори, а вече залогът е доста по-голям – става въпрос за властта като цяло”, подчерта Колев.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани