Мая Манолова: Не ме е страх от компромати

09:17, 10 сеп 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1775 Topnovini
1

''Не ме е страх от компромати, а от мълчание и овчедушие'', това заяви пред БНР кандидатът за кмет на София Мая Манолова.

Манолова посочи читири основни акцента в програмата си:

''Аз си представям София като един светъл и почтен град, светло и почтено управление, което означава пълна публичност и прозрачност за начина, по който се управлява градът, пълна информация за гражданите, за това как се взимат решенията, изцяло електронна община с едно гише, което всеки може да „носи в джоба си“ и възможност за всеки гражданин във всеки един момент да провери къде се намира неговата преписка, електронни търгове, онлайн излъчване на процедурите по обществени поръчки, с пълна прозрачност за заданията и кандидатите'', заяви Манолова. 

Фандъкова: За някои кандидати изборите не са състезание за София, а битка за власт

''Това не са пари на столичния кмет или Общински съвет, това са пари на данъкоплатците и трябва да има пълна прозрачност за начина, по който се харчат. Още – задължително участие на гражданите в управлението и електронни референдуми – всеки спорен казус да се решава от гражданите, които ще са достъпни за всеки'', допълни тя.

Манолова си представя София още чиста и зелена: „Това означава зелено мислене, чист въздух, достатъчно зелени площи, без презастрояване, достъп на всеки столичанин до Витоша. Общината ще си върнe Витоша на гражданите – лифтове, които да са достъпни и като цена и като начин за достъп“.

Манолова: Фандъкова обрича София да продължава да бъде мръсна и непочистена

По думите й Общината ще бъде отворена за гражданите: „Столицата е една от много малкото общини, може би единствената в България, която не е осигурила достъп на граждани до заседанията на Общинския съвет и с това нарушава закона“.

Друг приоритет на Манолова като кандидат за столичен кмет е София да е модерно планиран и устроен град. Тя даде заявка, че ще се обърне поглед към кварталите и ще застане срещу багерите в междублоковите пространства.

Четвъртият й приоритет е – София с грижа за гражданите, което включва социална политика, образование, детски градини.

Дайнов: В ситуация, в която е почти очевидно, че ГЕРБ ще загуби София, се правят всякакви политически игри

Манолова изказа мнение, че нормално и честно спрямо останалите кандидати за София е Йорданка Фандъкова да не води кампанията от кметския си кабинет, а да е наравно с останалите. Тя отправи въпрос към Фандъкова:

„Защо за най-скъпата услуга – чистотата на София, се провежда обществена поръчка една година преди да са изтекли договорите на сметопочистващите фирми и бих казала – не достатъчно публично и прозрачно. В летните месеци на тъмно се обяви обществена поръчка, която прибързано ще бъде финализирана. Става дума за 500 млн. лв.“.

ГЕРБ-София: Мая Манолова не познава принципите за провеждане на кампания

''Проблемите нямат цвят и съм доказала, че мога да работя с всички граждани и политически централи'', декларира още Мая Манолова. Тя добави, че ще се бори срещу всеки интерес, който е различен от този на столичани.

''Ще разчитам на подкрепата на всички, които искат да се промени моделът на управление на София. В момента управлението е задкулисно и решенията се взимат от един бизнес приятелски кръг, който стои зад кадър'', каза още тя. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани