Дайнов: В ситуация, в която е почти очевидно, че ГЕРБ ще загуби София, се правят всякакви политически игри

20:05, 09 сеп 19 25 4378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''В ситуация, в която е почти очевидно, че ГЕРБ ще загуби София, се правят всякакви политически игри, за да не бъде тази загуба болезнена и ако може да не се състои'', това каза пред „Фокус“ политологът проф. Евгений Дайнов.

Той коментира и случая с арестувания за шпионаж Юрий Борисов. Според него, ако не му бъде повдигнато обвинение, това ще значи, че задържането му е опит за мобилизиране на градския десен глас в София.

Маринов за казуса "Юрий Борисов": Текат следствени действия, не мога да дам повече информация

„Знаем, че този човек е привлечен, но дори не е ясно, дали е обвинен. Нямаме второ знание, за да направим хипотеза, но знам няколко неща. Първо: Управляващата вихрушка не действа нито принципно, нито законно. Те винаги търсят партиен или финансов интерес. Зад всички гръмки арести, които хвърчат, а след това се провалят, стоят политически игри. Зам. главния прокурор Иван Гешев, който провежда тази акция, е много по-склонен да играе политически игри, отколкото да следва правосъдието“, коментира той.

Дайнов: Манолова ще бие Фандъкова на втори тур с 3 към 1

Проф. Евгений Дайнов прогнозира, че ако ГЕРБ бъде пробит в София, това ще промени конфигурацията на политическата обстановка в цялата страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама