Пожарни ще дежурят край масивите, където се събира селскостопанската реколта

14:00, 31 авг 19 / Политика 25 2289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Разпоредено е присъствие на пожарни автомобили край масивите, където се събира селскостопанската реколта, заради завишения риск от пожари", съобщи във великотърновското село Балван министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Рискът от пожари остава висок

Той посочи, че в петък са били установени над 100 огнища на пожари. Министърът уточни, че главният комисар Николай Николов е създал организация за изнесени дежурства, което означава, че пожарните автомобили не стоят в базите, а на места, където има селскостопанска продукция и опасност от пожари, за да могат по-бързо да се намесят при възникването на локален пожар.

Министърът коментира и мащабната полицейска операция срещу телефонните измамници в Левски. По думите му групата, задържана в град Левски, е била дълго време в полезрението на МВР. Техни жертви са били предимно възрастни хора, попаднали в схемата "оказване на съдействие на полицията".

Повдигнаха обвинения на всички осем задържани ало-измамници от Левски

"Преди години няколко души от групата са задържани за същите престъпления, но престоят им в затвора не е променил начина им на мислене и на живот", посочи той.

Според министъра няма връзка между групата телефонни измамници, задържана преди време в Горна Оряховица и тази от Левски. Той посочи, че в скоро време и други групи, които се занимават с подобна дейност в различни части от страната, ще бъдат неутрализирани. Маринов подчерта, че успоредно със залавянето на телефонните измамници МВР работи и по отношение на превенцията и информираността най-вече сред възрастните хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама