Повдигнаха обвинения на всички осем задържани ало-измамници от Левски

12:35, 31 авг 19 25 2324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повдигнаха обвинения на всичките осем задържани от групата за ало-измами в град Левски, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура прокурор Сийка Милева.

Престъпната група беше неутрализирана при специализирана операция на 30-ти август. При нея зад решетките се оказаха седем души от Левски и един от столицата. Досъдебното производство е стартирало още през месец май на тази година, при което е установено, че ало-мафията е действала от началото на 2018 г. Тя е оперирала на територията на цялата страна, действията ѝ са концентрирани предимно в столицата.

Осем са арестувани при акцията срещу ало измами в Левски

Прокурор Милева уточни, че при обиските са открити множество мобилни телефони и SIM карти, включително румънски, както и голяма парична сума и различни ценности. Членовете са групата са проявили особена изобретателност, защото много от картите са били скрити в дистанционно за телевизор, а при едно от претърсванията полицаите са открили в дупка, прокопана в зимника, множество златни монети и накити.

„Тези хора нямат нито един ден трудов и осигурителен стаж, въпреки това са демонстрирали добър начин на живот“, коментира прокурор Милева, цитирана от БГНЕС. Ръководителят на престъпната група също е установен. Всички задържани са с криминално минало, а през годините са били осъждани за различни престъпления, сред които кражби, измами и др.

Акция на прокуратурата в община Левски

При ало-измамниците са намерени още и осем луксозни автомобила. Прокуратурата пък е изчислила, че те са разполагали и с джобни пари на ден колкото една минимална пенсия. Ето защо, на всеки един от тях, в качеството му на физическо лице, му е наложена и данъчна ревизия.

Един от задържаните дори се е подвизавал в социалните мрежи с прякора „Васко Богатия“.

Наблюдаващият прокурор по делото Евгения Деянова подчерта, че анализът на жертвите показва, че те се предимно възрастни хора и живеят отдалечено или напълно откъснато от своите близки.

По данни на полицията през първите седем месеца на 2019 г. тенденцията е за намаляване на извършваните телефонни измами, като за този период техният брой е 459, което е с 33% по-малко спрямо същия период на предходната година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама