Проф. Маринов: Ако ГЕРБ изгубят София, ще бъде краят на края

13:30, 28 авг 19 25 2236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В момента не виждам какво може да донесе СДС на ГЕРБ, заяви пред БНР политологът проф. Александър Маринов по повод сключения вчера съюз между двете формации за местните избори.

Той допусна, че ГЕРБ искат да преодолеят впечатлението за изолация, защото наистина нямат реални партньори, още повече в техния идеологически сектор.

ГЕРБ и СДС подписаха споразумение за местния вот

„Партньорството за консумиране на властта вече е нещо друго. Приносът на СДС е толкова малък, че не може да бъде регистриран с научни инструменти“, коментира Маринов.

БСП няма да издигне самостоятелен кмет, те отиват към вариант, който им дава по-големи шансове за спечелване. За съжаление, в момента БСП нямат такъв кандидат, който е достатъчно силен, за да може да спечели“, смята политологът.

Нинова: Борисов изглежда нервен и звучи обречен за София

„Според мен ситуацията е много по-сложна, отколкото изглежда. Защо смятаме, че непременно балотажът ще бъде между Манолова и Фандъкова. Десницата има сериозна електорална сила в София, ако се мобилизира, ако успее да покаже политическия потенциал на своя кандидат (арх. Игнатов – б.р.), който е интелигентен човек и си разбира от работата. Не бива да отписваме десницата, нищо че изглежда по-слаба последните години“, допълни той.

И посочи, че нищо не е предрешено в София: „ГЕРБ са изключително амортизирани и една много голяма част от хората желаят на всяка цена да ги няма, да се махнат, а кой ще дойде, вече не мислят. И това показват последните изследвания. Вече 60% искат нов кмет на София“.

„Галъп“: Манолова печели при балотаж с Фандъкова на местния вот

Според него т.нар. градска десница не е някакво елитно бутиково политическо начинание – тя трябва да може да стигне до хората, а не може поради различни причини.  

Ако ГЕРБ изгубят битката за София, това ще бъде краят на края – началото на края е започнало, категоричен е проф. Маринов: „Всяко нещо си има край на този свят, вместо да се опитва да твърдят, че са политически безсмъртни, ГЕРБ би трябвало да мислят за други неща“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама