Нинова: Борисов изглежда нервен и звучи обречен за София

14:55, 27 авг 19 25 2605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов изглежда нервен и звучи обречен за София. Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова обяви, че ще има пленум на 3 септември, на който Националният съвет ще одобри първите над 100 кандидати, издигнати от общинските структури.

Тя коментира изказването на Бойко Борисов, че БСП трябва да издигне собствен кандидат за кмет на София, като посочи, че той изглежда нервен. „И звучи много обречен за София днес. Но кампанията  е още на старта, така че да си запази силите. Пилците се броят наесен, както е казал народът. Струва ми се, че премиерът тича доста пред вятъра. Ние още не сме обявили кандидат за София, не сме приели платформата си, а той вече ни определи като популисти без да знае какво предлагаме“, посочи Нинова.

Борисов: Ако БСП искат политическа битка, да издигнат кандидат за кмет на София

Тя коментира, че тези думи на Борисов вече са чувани и преди. „Тези упреци към БСП не свършиха добра работа на премиера в едни други избори, които загуби катастрофално“, заяви лидерът на БСП.

Нинова посочи, че трябва да се промени слоганът на София, който по думите ѝ е „ремонт на ремонта и проверка на проверките“.

„Борисов да си гледа неговите дела. Има и той да дава много отговори за управлението на общините, за отказа на някои от знаковите кметове на ГЕРБ досега. Защо се отказвате? Това признание ли е за провал? Много отговори ще трябва да се дават за досегашното управление и да се носи отговорност. Така че нека да запазим спокойствие и самообладание“, посочи Нинова.

Тя подчерта, че думите на Бойко Борисов БСП да издигне собствен кандидат за кмет на София не са предизвикателство за левицата. „Това е абсолютно неуместна намеса в работата на БСП. Нямаме навика да слушаме препоръки, нареждания от премиера Борисов. Тези неща се решават от градската конференция, която ще е на 3 септември“, обясни тя.

Нинова отказа да коментира дали БСП ще подкрепи Мая Манолова за кмет на столицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама