БСП настоява за поемане на политическа отговорност за изгорялата магистрала „Струма“

13:25, 16 авг 19 / Политика 25 2168 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция, съобщи “Фокус“.

„По отношение на пожара на магистрала „Струма“ вече четири дни медиите и политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, посочи Свиленски.

Магистрала "Струма" край Дупница остава затворена в двете посоки

Той заяви, че институции ги обединява един-единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, и посочи, че негови подчинени са и директорите на Областно пътно управление, на АПИ и на РИОСВ.

„Нека да не го прокарват само по нагласени и подредени участъци, а да гледа държавата от всичките ѝ страни. Работата на министър-председателя е не само да осигурява изграждането на пътищата, защото той не ги прави пътищата, а работата е да контролира функционирането и движението по тези пътища и участъци. В тази си работа Борисов катастрофира", каза още Свиленски.

Експерт: АМ "Струма" е била на косъм от срутване

Той припомни, че на 19 август изтича срокът за общественото обсъждане на Закона за пътните превозни средства и призова министър-председателя да го види преди да влезе в Министерски съвет. „Единственото нещо, което се прави с този закон, е прокарване на лобистки интереси. Нито един текст не е в интерес на българските шофьори, на българските граждани, нито на безопасността", посочи Свиленски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама