Добре ли е да спим голи в горещините

19:40, 14 авг 19 / Любопитно 25 1843 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Високите температури през летните месеци се оказват сериозна пречка пред добрия сън, който ни е така необходим. Когато е прекалено топло, заспиваме трудно, будим се често, а на сутринта нямаме достатъчно сили дори да станем от леглото.

И ако сме от онези хора, които никак не издържат на топлина, със сигурност сме пробвали да спим голи. Или пък го правим всяка нощ. До колко това е правилното решение на проблема обаче, учените не могат да стигнат до едно мнение.

Докато повечето подкрепят с две ръце ползите от спането без пижама, други твърдят, че то е виновно за това да ни е още по-топло. Според британски невролог, по-добрият вариант е да спим с памучна пижама или нощница.

Естествената материя ще попие изпотяването и потта ще се изпари по-бързо, като по този начин си осигуряваме повече комфорт и хлад, пише The Sun.

Ако спим на една страна, ще ни бъде по-прохладно, отколкото ако сме по гръб цяла нощ. Можем да си вземем и хладък душ преди сън, а ако пак ни е топло като си легнем, трябва да отвием краката си, за да може цялото тяло да се охлади. 

Коя е идеалната температура за сън

Мнението на учените

Трябва да забравим напълно и за алкохола и късното хранене, защото те повишават телесната температура и ще ни е много по-трудно да се понесем към страната на сънищата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама