Борис Джонсън желае Brexit сделка с ЕС, но с или без - Лондон напуска на 31 октомври

16:10, 12 авг 19 / Свят 25 1583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Борис Джонсън желае да договори Brexit сделка с Европейския съюз, но има намерение Обединеното кралство да напусне блока на 31-ви октомври, дори ако дотогава не може да бъде постигнато споразумение, заяви говорителят на "Даунинг Стрийт" 10 Джеймс Слак.

Джон Болтън: Тръмп иска успешно излизане на Великобритания от ЕС и споразумение за свободна търговия с Лондон

Той подчерта, че Джонсън се надява ЕС да разбере решимостта на Великобритания да напусне съюза в края на октомври при всякакви условия, като повтори позицията на премиера да осъществи Brexit без "ако" или "обаче".

Джеймс Слак също така коментира информацията в британския в-к "Съндей Телеграф" относно предстоящата среща на Борис Джонсън с ирландския премиер Лео Варадкар, подчертавайки, че не е насрочена подобна среща на двамата лидери.

Прекратиха отпуските на съветниците на Борис Джонсън

Според британското издание Джонсън е приел предложение да се срещне с Варадкар, надявайки се двамата да обсъдят ирландския граничен механизъм, но ирландският премиер е настоял, че не е готов за преговори по този спорен въпрос.

Откакто е премиер, Борис Джонсън настоява, че няма смисъл от преговори с европейските лидери, докато резервният механизъм не се премахне от сделката за излизане на кралството. Европа засега остава непоклатима и отказва да предоговаря споразумението.

Лондон и Брюксел си размениха взаимни обвинения заради Brexit

През миналата седмица се появиха спекулации, че Джонсън може да свика предсрочни избори през септември, за да си осигури необходимия брой депутати в негова подкрепа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама