Каракачанов: Правителствата на Заев и Борисов за две години направиха повече от всички останали

15:55, 23 юли 19 / Политика 25 1003 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Правителствата на премиерите Зоран Заев и Бойко Борисов за две години направиха повече, отколкото всички останали правителства в Скопие и София за изминалите 20 години'', това заяви днес в Охрид българският вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от агенция МИА.

България и Северна Македония ще си сътрудничат в борбата срещу търговията с хора

След подписването с министъра на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски на протокол за сътрудничество в областта на борбата срещу търговията с хора, Каракачанов подчерта, че учените и професорите трябва да намерят решения в посока на развитие на добросъседските отношения и сътрудничеството в бъдеще, предава БТА.

Каракачанов ще подпише важен протокол за сътрудничество между България и Северна Македония

"В България Македония има приятел, партньор и фактор, който ще подкрепи нейните аспирации за интеграция в ЕС", каза Каракачанов.

Що се отнася до Смесената македонско-българска експертна комисия по историческите и и образователните въпроси Каракачанов каза, че тя си върши работата и нещата се развиват в правилна насока.

Заев: България е наш стратегически партньор и голям приятел

"Ние няма какво да делим в историята и да дефинираме противоречията между двете държави. Но това е тема, която, както е известно, има своето влияние и в българското, и в македонското общество. Ние се разбираме и без преводач, но този въпрос все пак търси решение, защото създава напрежение сред хората. Смятам, че процесът се развива в правилна насока и нека оставим историците да работят за съгласуване на становищата", добави Каракачанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама