Каракачанов ще подпише важен протокол за сътрудничество между България и Северна Македония

08:00, 23 юли 19 / Политика 25 998 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще подпише в Охрид Протокол за сътрудничество между правителствата на Република България и Република Северна Македония в областта на борбата с трафика на хора. Това съобщиха от правителствена информационна служба.

От страна на Северна Македония документът ще бъде подписан от Оливер Спасовски - заместник министър-председател и министър на вътрешните работи.

Протоколът предвижда сътрудничество по линия на подкрепа и закрила на жертвите на трафик на хора, обмен на опит между компетентните институции на двете страни, провеждане на общи информационни и разяснителни кампании за предотвратяване на трафика, провеждане на обучения и координирани действия при рефериране, подкрепа и грижа за жертви на трафик.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е председател на Националната комисия за борба с трафика на хора.

Текстът на документа бе съгласуван между двете страни през юни по време на посещение на българска делегация в Скопие, Северна Македония.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама