Нинова: Машината не подправя протоколи, не дописва мъртви души и не носи чували с бюлетини

10:43, 10 юли 19 / Политика 25 519 Topnovini
1

''Отмяната на машинното гласуване е крачка към подмяна на вота.'' Това написа във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Готвят се за кражба и на местните избори. Който не може да спечели по честен начин, се готви да спечели чрез „технология" на изборния процес. Само преди шест месеца водихме дебат в парламента и приехме машинното гласуване. Сега отново, само три месеца преди местните избори, управляващите, подкрепени от ДПС, внасят промени. Защо? Какво се случи за този период?", посочи Нинова.

Манолова: Машините разобличиха кражбите на вот - те не ядат кебапчета и не взимат по 50 лв.

„Имаше Европейски избори. На тях всички партии, освен БСП, отбелязаха спад в подкрепата спрямо предишните европейски избори. Въпреки целия натиск, само БСП увеличи броя на депутатите и гласовете си", каза още тя.

По думите ѝ няма начин това да не е стреснало управляващите и сателитите им.

Караянчева: Машините не ядат кебапчета, но те на практика не вършат работа

„Затова решиха да убият финансово единствената опозиция и да премахнат гаранцията за честен избор - машинното гласуване. Защото машината не подправя протоколи, не дописва мъртви души и не носи чували с бюлетини в зала „Армеец", добави тя. Според нея ГЕРБ отново са съсредоточени само в това да запазят властта на всяка цена. „Нека всички, които искаме промяна, заедно се съсредоточим в оздравяването на общинските болници, инвестиции в общините, нови работни места, подпомагане на младите семейства и децата. Да не позволяваме да подменят тревогите на хората със собствените си тревоги за оцеляване във властта", допълни Нинова.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани