Сръбското МВнР: Изявлението на Борисов е неточно, ЕС не е признал Косово

07:25, 09 юли 19 / Свят 25 991 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Изявлението на българския премиер Бойко Борисов миналата седмица на срещата на върха в Познан е неприемливо, защото не е точно и се отнася до най-значимия въпрос за всяка държава - въпросът за териториалната цялост". Това е било заявено в Министерството на външните работи на Сърбия пред заместник-ръководителя на посолството ни в Белград Ива Крулева, съобщи БНР.

МВнР пред сръбския посланик: Изказването на Дачич е неприемливо

„Това изявление не съответства на очакванията на Република Сърбия във връзка с приятелските и добросъседските отношения и се надяваме това да не се повтаря в бъдеще", се посочва още в съобщението на външното министерство в Сърбия. И се изразява позицията, че Евросъюзът не е признал Косово за независима държава и, че всички би трябвало да се придържат към това.

Вучич: Имахме малко, преходно недоразумение със София, ще върнем отличните си отношения

Белград изразява готовност да развива и задълбочава добросъседските отношения с България, както и благодарност за подкрепата на страната ни за пътя на Сърбия към Евросъюза.

Във вторник Дачич ще разговаря с външния ни министър Екатерина Захариева на среща на първите дипломати на страните членки на ОССЕ в Словакия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама