Румен Петков: Бойко Борисов практически обяви оттеглянето си

15:15, 08 юли 19 / Политика 25 3327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Борисов практически обяви оттеглянето си, това се посочва в позиция на лидера на АБВ Румен Петков, разпространена от пресцентъра на партията.

"Късният Борисов все повече заприличва на късния Живков. Широко известно е, че през ’85 година Политбюро и ЦК на БКП се занимаваха с проблемите на българския футбол. Днес Борисов постъпи по-вулгарно от всякога. Извика босовете на три футболни клуба, с което или каза, че само те се занимават с корупция във футбола, или казва, че другите футболни клубове не съществуват и това са хората, с които се решава кой и как ще става шампион''.

Собствениците на "Лудогорец", ЦСКА и "Левски" на среща с Бойко Борисов

''В това му арогантно поведение се надминават и „най-смелите“ решения на ЦК на БКП, свързани с българския футбол. Остава да преименува някои отбори и да накаже някои треньори. Тогава поне футболните клубове бяха държавна собственост, днес – акционерни дружества. И къде е мястото на българския министър-председател в отношенията с търговските вериги във футбола. Ако знаем, че има такъв тип интервенция върху съдиите, къде са правораздавателните и правоохранителните органи. И защо се демонстрира такъв цинизъм на гърба на най-популярния спорт, като се привикват шефа на Футболния съюз, ключови институции за правоохраната и правораздаването и босовете на три от клубовете. Това е обидно за тях, обидно е за футбола, но преди всичко, обидно за нас, хората, които обичаме спорта. Този цинизъм, тази вулгарност трябва да срещнат най-после сериозен отпор в българското общество", пише Румен Петков.

Футболните босове обещаха феърплей на премиера

"Напред към 10 ноември! Във футбола, обществото и държавата!", се посочва още в позицията на лидера на АБВ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама