Футболните босове обещаха феърплей на премиера

12:49, 08 юли 19 / Политика 25 1174 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Собствениците на "Лудогорец", "Левски" и ЦСКА Георги Домусчиев, Васил Божков и Гриша Ганчев обещаха феърплей на среща при премира Бойко Борисов.

Собствениците на "Лудогорец", ЦСКА и "Левски" на среща с Бойко Борисов

На нея присъстваха главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов, съветникът на спортния министър Гошо Гинчев и президентът на футболния съюз Борислав Михайлов.

"Разбрахме се да няма повече натиск върху съдии, купуване на мачове и други подобни истории", заяви след срещата Гриша Ганчев, който единствен даде изявление от футболните собственици.

Според Михайлов футболът е обществен феномен и заради това премиерът се е загрижил за проблемите в първенството.

Президентът на БФС Борислав Михайлов благодари на Борисов за тази среща, защото по негови спомени последната такава е била през 2003 година в столичен хотел. На срещата всички са си дали обещание, че ще се осигури максималното спокойствие на съдиите, за да може да си вършат работата без напрежение.

„Големите клубове си стиснаха ръцете, което се случва много рядко“ и допълни, че, ако някой съдия има данни, че е притискан и заплашван да се обърне към МВР или Прокуратурата.

„Присъствах на тази среща, защото съм пряко заинтересован какъв ще общественият ред и как ще се държат агитките“, обясни вътрешният министър Младен Маринов, който отказа пред медиите да назове какви мерки е споделил пред премиера.

„Нашият фокус ще е да не се допуска купуване на мачове и натиск върху съдии“, разкри вътрешният министър и същевременно отказа да назове дали МВР има данни за заплашвани или бити рефери. „Познавате ме, говоря само с факти, когато е отчетено от Прокуратурата“, добави той.

Маринов отказа да назове дали са говорили на срещата за уговорени мачове. Обясни, че премиерът единствено е поискал да се начертае план, който да пресича тази практика.

Новото футболно първенство започва на 12 юли с мача Ботев Враца – Берое

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама