Бойко Борисов пред Франс Тимерманс: Очертава се компромис с Манфред Вебер

06:55, 01 юли 19 / Политика 25 1292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов проведе двустранна среща с кандидата на Партията на европейските социалисти и демократи Франс Тимерманс за председател на Европейската комисия.

По време на разговора в сградата на Постоянното представителство на България към Европейския съюз в Брюксел Борисов отбеляза: „Водим тежък съвет, исках да те видя. Очертава се такъв компромис - Вебер на парламента, ти на комисията. Ние сме работили прекрасно през годините. Исках да се видим, да преговорим. Важен е компромисът. Погледнато реално Вебер има повече опит в парламента. Убеден съм в неговата принципност. От 1 година сигурно наблюдаваш моите изказвания. Днес говорихме с Педро, Еманюел, Ангела, Рюте, че е по-добре да излезем с решение".

Тимерманс, който се съгласи с всичко, което премиерът заяви.

Борисов в Брюксел: Ние стоим зад Вебер

Винаги съм бил честен с теб и съм изразявал своите адмирации за всичко, което правиш в борбата с корупцията в твоята страна. Това е основата, на която ценя нашето приятелство”, добави Тимерманс.

По-рано се появи информация, че е било постигнато съгласие Тимерманс да оглави Европейската комисия, а кандидатът на Европейската народна партия Манфред Вебер - Европейския парламент. Като вероятен председател на Европейския съвет се спряга бившият белгийски премиер Шарл Мишел, предаде БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама