Бойко Борисов пред Франс Тимерманс: Очертава се компромис с Манфред Вебер

06:55, 01 юли 19 / Политика 25 362 Topnovini
1

Премиерът Бойко Борисов проведе двустранна среща с кандидата на Партията на европейските социалисти и демократи Франс Тимерманс за председател на Европейската комисия.

По време на разговора в сградата на Постоянното представителство на България към Европейския съюз в Брюксел Борисов отбеляза: „Водим тежък съвет, исках да те видя. Очертава се такъв компромис - Вебер на парламента, ти на комисията. Ние сме работили прекрасно през годините. Исках да се видим, да преговорим. Важен е компромисът. Погледнато реално Вебер има повече опит в парламента. Убеден съм в неговата принципност. От 1 година сигурно наблюдаваш моите изказвания. Днес говорихме с Педро, Еманюел, Ангела, Рюте, че е по-добре да излезем с решение".

Тимерманс, който се съгласи с всичко, което премиерът заяви.

Борисов в Брюксел: Ние стоим зад Вебер

Винаги съм бил честен с теб и съм изразявал своите адмирации за всичко, което правиш в борбата с корупцията в твоята страна. Това е основата, на която ценя нашето приятелство”, добави Тимерманс.

По-рано се появи информация, че е било постигнато съгласие Тимерманс да оглави Европейската комисия, а кандидатът на Европейската народна партия Манфред Вебер - Европейския парламент. Като вероятен председател на Европейския съвет се спряга бившият белгийски премиер Шарл Мишел, предаде БНР.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани