Фандъкова: Трябва да се съобразяваме с това, което градът може да си позволи

11:00, 27 юни 19 / Политика 25 714 Шрифт:
Topnovini

Аз искам да спра презастрояването, защото живея в квартал, който е презастроен и изпитвам на гърба си и с цялото си същество, неудобството от това.

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на заседанието на Столичния общински съвет, който прие доклада й по първата точка.

Фандъкова призова, когато се говори за проблемите да се забрави за популизма, защото конкретните управленски решения изискват почтеност и да се обяснява на хората това, което е възможност. Решаването на казусите трябва да бъде индивидуално и казус по казус. Трябва да се съобразяваме с това, което градът може да си позволи, обясни градоначалникът.

Столичният общински съвет ще гласува връщането на общински имоти в Борисовата градина

По думите ѝ се работи за промяната по най-добрия начин с включването на всички граждани и всички заинтересовани страни.

Тя отбеляза, че има личен контакт с всички инициативни комитети и работи активно с много от тях. Имала среща с гражданите, които живеят в Гоце Делчев и се разбрали как да се подходи, за да се разреши проблемът с презастрояването.

"Аз не съм човек на приказките, но съм човек на диалога и на действието, и на реализма. Зная, че популизмът изкушава и е много лесно да се каже спираме презасторявнето", подчерта столичният кмет.

Мая Манолова подкрепи протеста срещу презастрояването в столицата

,,Ние трябва да кажем как го правим това''. Затова Фандъкова апелира към всички политически сили да кажат как да стане това, така че гражданите на София да не плащат десетилетия наред за съдебни решения, които да са плод на нашето прибързано и популистко виждане по въпроса.

Работата изисква много правни консултации и експертни становища, за да бъдем сигурни, че едно наше решение няма да бъда оспорено в съда, допълни столичният кмет.

Припомняме, че малко преди началото на заседанието на Столичния общински съвет граждански огранизации се събраха на протест с лозунги "Не на застрояването". 

Мая Манолова подкрепи недолстващите като заяви, че е крайно време да се сложи край на презастроването в столицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама