Започва изграждането на ВиК колектор в "Кръстова вада"

15:25, 19 апр 19 25 1476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Движението по улица „Сребърна“ в София ще бъде затруднено от тази неделя до началото на следващата учебна година, съобщиха от Столичната община. Причината е изграждането на ВИК колектор, който трябва да отводнява квартал „Кръстова вада“, както и бъдещият пробив на булевард „Тодор Каблешков“ към Черни връх.

Продължават ремонтните дейности и по улица „Филип Кутев“, която също ще стане част от бъдещия вътрешен ринг на столицата.

Първа стъпка към бъдещата канализация на столичния квартал „Кръстова вада“ ще започне общината този уикенд. В неделя ще бъде даден старт на проект за изграждането на главен канализационен клон, който, според информация на местната администрация ще създаде условия за бъдещо поетапно изграждане на канализационна мрежа в квартала, както и възможност за отводняване.

А как ще се организира движението в следващите 6 месеца по улица „Сребърна“, където ще са и ремонтните дейности обяснява районния кмет Николай Терзиев: „Навременната организация е така съобразена, че във времето, когато ще бъде на светофарчета, когато е най-затруднена, няма да се спира движението. Просто ще бъде притеснено, но когато са светофарчетата, това да бъде времето юли и август, така че когато София е най-малко натоварена от трафик на автомобили“, предаде "Дарик".

Ремонтът трябва да завърши до 15 септември.

В срок, по думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова, върви и реконструкцията на улица „Филип Кутев“, която в края на проекта трябва да се превърне в булевард, част от вътрешния ринг на столицата.

„Най-напред се изпълни канализацията и водопровода от „Софийска вода“, за да може да се отводнява бул. „Черни връх“, заедно с част от „Кръстова вада“ Изток и след това вече започнахме пътните дейности. Работи се по график, очаквам някъде около средата на месец юни, когато изтича срокът на изпълнителя да бъде напълно завършен участъкът с четири ленти“, каза Фандъкова.

Стойността на тази част от проекта е 3,5 млн. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама