Тръмп за доклада на Милър: Това е най-голямата политическа измама на всички времена

18:30, 18 апр 19 / Свят 25 1020 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи нови критики срещу разследването на предполагаемите връзки между кандидатпрезидентската му кампания и Русия, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

"Най-голямата политическа измама на всички времена! Престъпления бяха извършени от нечестните, мръсни полицаи и Националния комитет на Демократическата партия/Демократите", заяви Тръмп в Туитър, без да предостави доказателства. "ТОРМОЗ НА ПРЕЗИДЕНТА!", добави той, цитиран от БТА.

Докладът на Милър е категоричен: Тръмп е невинен по всички обвинения

Главният прокурор на САЩ Уилям Бар ще редактира доклада на комисията Мълър за предполагаемата руска намеса в американските президентски избори през 2016 г., за да премахне поверителна информация и лични данни на трети страни. Той ще даде пресконференция във Вашингтон по-късно днес, съобщи министерството на правосъдието, цитирано от ДПА.

Най-високопоставените конгресмени от Демократическата партия в Камарата на представителите и Сената призоваха Мълър да даде показания пред двете камари възможно най-скоро, за да възстанови доверието на обществото.

Подходът на Бар към доклада на Мълър е повлиян от партийната му принадлежност. Това намали доверието в неговата независимост и безпристрастност, заявиха председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси и лидерът на демократите в Сената Чък Шумър в съвместно изявление, публикувано в Туитър.

Разследването на Мълър доведе до повдигането на десетки обвинения, включително срещу бивши приближени на Тръмп. Нито един гражданин на САЩ обаче не беше обвинен в сговор с Русия, отбелязва ДПА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама